Můj kousek štěstí

Indické samosas s hovězím masem

Smažené kořeněné taštičky můžete podávat jako předkrm nebo si je vzít s sebou na výlet.

Budete potřebovat:

140 g hladké mouky, 1 lžička soli, 50 g rozehřátého másla, 50 g bílého jogurtu, 450 g mletého libového hovězího masa, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule nakrájená nadrobno, 2 prolisované stroužky česneku, ½ lžičky nastrouhaného zázvoru, ½ lžičky hořčičných semínek, ½ lžičky kari koření, 2 lžičky citronové šťávy, 2 lžíce nakrájeného koriandru, olej na smažení

Postup:


  1. Ve velké míse smícháme mouku a sůl. Vmícháme rozehřáté máslo a jogurt. Postupně přidáváme vodu tak, aby vzniklo tuhé těsto. To vyklopíme na mírně pomoučněný vál a hněteme, dokud není hladké a pružné.

  2. Do mletého masa přidáme cibuli, česnek, závor, hořčičné semínko, kari koření a sůl a promícháme.

  3. Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej a za stálého míchání směs opékáme asi 8 min. Pak odstavíme a přidáme citronovou šťávu a koriandr.

  4. Na mírně pomoučněném válu rozválíme těsto na placku silnou zhruba 0,5 cm a vykrajujeme kolečka o průměru 10 cm. Mělo by jich být osm.

  5. Horní okraj koleček potřeme vodou. Na spodní polovinu každého kolečka naneseme asi 2 lžíce náplně. Těsto přehneme přes náplň a okraje přitiskneme k sobě.

  6. Ve velké pánvi rozehřejeme vysokou vrstvu oleje na smažení a samosas osmažíme po obou stranách dozlatova (asi 3 min). Hotové je odkládáme na vrstvu papírových utěrek. Podáváme horké..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden