Můj čas na kafíčko

Internet mi ukázal, že můj první muž se nezměnil!

Po letech jsem zjistila, že jsem kdysi rozvodem udělala dobře.

Seznamovat se přes internet je dnes už celkem normální pro všechny generace. Může to ovšem přinést i řadu překvapení.

Ani jedno z mých dvou manželství mi nevyšlo. To první trvalo krátce, necelý rok. Druhé pak třicet let, ale ty poslední roky byly už opravdu jen o papírovém soužití. V pětapadesáti letech jsem ale nechtěla zůstat sama a tak jsem se rozhodla hledat nového partnera s pomocí internetu.

Šokující odpověď

Můj první muž se jmenoval Viktor. Byl stejně jako já tenkrát nezralý a pro dlouhodobý vztah nepřipravený. Pochopili jsme to oba celkem brzy. Naštěstí jsme nestačili zplodit děti a tak byl rozvod víceméně formální záležitostí.

Zmizeli jsme jeden druhému ze života a už nikdy jsme neměli potřebu se nějak vyhledávat. Ve svém druhém manželství jsme si přestali rozumět až po dlouhé době, kdy už oba naši synové stačili vyrůst a zařídit se po svém.

K definitivnímu konci jsme dospěli po vzájemné dohodě a obešlo se to bez praní špinavého prádla. Půl roku jsem si užívala samostatného života a pak jsem rozhodila sítě po internetových seznamkách.

Podala jsem si inzerát s fotografií. Odpovědí mi přišlo hodně, ale jedna z nich byla šokující. Bezpečně jsem totiž poznala Viktora, svého prvního muže.

Vadilo mi, jak o mně psal

Zatímco já jsem si byla stoprocentně jistá, na koho se dívám, zdálo se, že mě Viktor nepoznal. Za tu dobu jsem se dost změnila, nosila jsem i jiný účes a brýle. Zajímalo mě, jak se Viktorovi daří a tak jsem předstírala, že ho neznám.

Začali jsme si psát a já jsem se dozvěděla, co ho během těch let potkalo. Dozvěděla jsem se, že má za sebou tři manželství, přičemž nejhorší bylo to první – tedy se mnou! Nechala jsem ho ještě nějakou chvíli v nevědomosti a teprve po dvou týdnech dopisování jsem mu naznačila, kdo jsem.

Odmlčel se, tentokrát už opravdu na dobro. Nijak mi to nevadilo, jen mě trochu mrzelo, že mě pomlouvá ještě po tolika letech. Viděla jsem ale, že ten rozvod byl tenkrát opravdu nutný!

Lenka J. (56), Brno

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden