Italská bašta

Suroviny na 4 porce:

● 300 g vepřové krkovice (nebo dvě kuřecí prsa)

● 600 g čerstvých rajčat

● 4 lž. rozpuštěného másla

● 1 balíček těstovin

● 3–4 středně velké mrkve

● 2 kostky masového vývaru

● 4 stroužky česneku

● černý čerstvě mletý pepř

● dle chuti špetka soli

● parmezán na posypání

● snítka bazalky nebo petrželka na zdobení

Postup:

Máslo v kastrůlku rozehřejeme, přidáme drcený či pasírovaný česnek. Pokud máme přilijeme domácí masový vývar, jinak si připravíme vývar z kostky a přivedeme k varu. Vepřové či kuřecí maso nakrájíme na kostičky. Dáme na 5 minut do vroucí vody povařit. Kastrol odstavíme a necháme maso vychladnout. Do vývaru nasypeme nasekanou mrkev, přidáme šálek vody.

reklama
reklama