Italská plněná rajčata

Na pohled vypadají skvostně a chutnají perfektně. Do náplně můžete přidat i tuňáka nebo šunku. Záleží na vaší fantazii.

Suroviny na 2 porce

- 4 větší rajčata - sůl, černý pepř - 50 g uvařené rýže - 50 g mraženého hrášku - 50 g mražené kukuřice - 1 vejce - 50 g strouhaného parmezánu - olivový olej na vymazání - čerstvé bylinky na ozdobu

Postup

1. Rajčata omyjte a odřízněte jim vršek. Lžičkou vydlabejte dužinu i se zrníčky a dejte ji do misky. Osolte a opepřete. Přidejte rýži, hrášek a kukuřici a dobře promíchejte.

2. Rajčata položte do olivovým olejem vymazané zapékací mísy a naplňte je připravenou směsí. Vejce rozšlehejte s nastrouhaným parmezánem a vzniklou směsí zalijte rajčata.

3. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C přibližně na 45 minut. Před podáváním ozdobte čerstvými bylinkami.

reklama
reklama

Komentáře