Italská rajská polévka

Suroviny na 4 porce:

2 plechovky loupaných celých rajčat

2 velké cibule

6 stroužků česneku

1 zakysaná smetana

sůl

pepř

cukr

ocet

rajský protlak

bazalka

polévkové bylinky

toustový chléb

tvrdý sýr

granulovaný česnek

Postup:

Cibuli dáme orestovat na olej a přidáme i na plátky nakrájený česnek. Až je vše orestováno, vložíme nakrájená rajčata i se šťávou. Dolejeme vodou a vaříme pod pokličkou. Až je vše povařeno, tak rajčata a cibuli musíme rozmixovat, aby polévka měla hustou konzistenci. Ochutíme solí, pepřem, 3 lžičkami protlaku, cukrem, octem, bazalkou, bylinkami. Snažíme se docílit jemné polévky s výraznější chutí rajčat. Tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle a promícháme ho s granulovaným česnekem. Poklademe na 1 plátek toustu a zapečeme v toustovači. Polévku podáváme s teplými tousty a servírujeme ji s 1 lžící zakysané smetany přímo do talíře. Můžeme dozdobit bazalkou.

reklama
reklama