Italské caprese

Jen málokterý salát je jednodušší než caprese. S pečivem stačí jako lehká večeře, případně se hodí i jako příloha k masu.

Potřebujete:

✿ 4 rajčata
✿ 125 g mozzarelly
✿ oregáno
✿ sůl
✿ barevný pepř
✿ krémové balzamiko
✿ extra panenský olivový olej
✿ čerstvou bazalku

1. Mozzarellu vyjměte z nálevu a nechte ji okapat. Rajčata omyjte, osušte a nakrájejte na tenčí plátky, stejně tak nakrájejte i mozzarellu. Lístky bazalky omyjte a nechte okapat.

2. Na větší talíř poskládejte střídavě vedle sebe plátky mozzarelly a plátky rajčat. Podle chuti osolte, posypejte oregánem a drceným barevným pepřem.

3. Caprese ozdobte natrhanými lístky bazalky a nakonec zalijte olivovým olejem a můžete lehce zakápnout krémovým balzamikem.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama