Můj kousek štěstí

Italské rizoto s chřestem

Krémové rizoto můžete vylepšit i dalšími ingrediencemi, například houbami, lososem, krevetkami, cuketou apod.

Potřebujete:

✿ 180 g rýže na rizoto
✿ 60 g másla
✿ 100 ml suchého bílého vína
✿ 500 ml zeleninového vývaru
✿ 1 lžičku citronové šťávy
✿ 2 lžíce olivového oleje
✿ 150 g chřestu
✿ 80 g parmazánu
✿ čerstvé bylinky

1. Z chřestu odkrojte spodky, očistěte ho a nakrájejte na delší kousky a špičky si dejte stranou. Svařte vývar. Rýži dejte do kastrolu, zalijte vínem a nechte ho odpařit a postupně přilévejte horký vývar , dokud rýže nezměkne.

2. Rýži odstavte z tepla a přidejte do ní 50 g másla, lžičku oleje, nastrouhaný parmazán, citronovou šťávu, sůl a promíchejte.

3. Na lžíci másla a oleje  opékejte v pánvi chřest bez špiček asi 2 minuty. Pak přidejte špičky, opékejte ještě minutu a osolte. Rizoto smíchejte s chřestem a podávejte ozdobené špičkami chřestu, případně bylinkami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden