Italské rizoto s hříbky

Suroviny:

4 lžíce másla

1 lžíce olivového oleje

250 g kulatozrnné rýže

200 ml bílého vína

100 g parmazánu

½ cibule

1 stroužek česneku

zeleninový vývar

sůl

pepř

Postup:

Ve velké hluboké pánvi rozpalte olivový olej, přidejte do něho lžíci másla a nechte rozpustit. Stroužek česneku lehce smáčkněte nožem a přihoďte ho do pánve. Opékejte asi 30 vteřin a pak ho vyjměte. Cibuli nakrájejte nadrobno, přidejte ji do másla, a jakmile zesklovatí, přisypejte k ní suchou rýži. Za stálého míchání vše restujte.

Když rýže lehce zprůsvitní, přilijte bílé víno a naběračku vývaru a přidejte okapané houby. Osolte a opepřete. Na středním plameni duste za občasného míchání a přilévání vývaru až do změknutí rýže.

Jakmile je rýže takzvaně al dente, stáhněte ji z plamene a rozmíchejte v ní zbylé máslo a nastrouhaný parmazán. Rizoto na talíři dozdobte nasekanou petrželkou a trochou parmazánu.

Tip!

Rýži před použitím neoplachujte, zbavili byste ji škrobu, který rizotu dodává jeho krémovou konzistenci.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden