Moje sladké tajemství

Italský salát panzanella

Suroviny:

400 g staršího chleba

2 rajčata

1 červená cibule

1 salátová okurka

2 žluté papriky

2 hrsti bazalky

100 ml červeného vinného octa

3 lžíce olivového oleje

Postup:

Chléb nalámejte nebo nakrájejte na kostky, lehce zakápněte olivovým olejem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 5 minut dozlatova. Omyté a osušené papriky pečte na suché, rozpálené pánvi, když se na nich vytvoří puchýře, nechte je v igelitovém sáčku asi 10 minut zapařit.

Nakrájenou okurku a rajčata promíchejte s nakrájenou cibulí , osolte a nechte pustit šťávu. Papriky oloupejte, nakrájejte na proužky a přidejte k zelenině. Přihoďte kousky chleba, natrhané lístky bazalky, zalijte vinným octem a nakonec přidejte větší množství olivového oleje, aby pečivo dobře nasáklo.

Tip!

Chlebové krutony můžete před vložením do trouby polít olivovým olejem smíchaným s prolisovaným česnekem a nadrobno nasekanou petrželkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden