Moje šťastná hvězda

Iva Hüttnerová má strach ze slepoty?

Co se s ní děje?

Herečka a malířka IVA HÜTTNEROVÁ (67) nosí celý život brýle. Zhoršující se zrak jí však způsoboval potíže v obou dvou profesích, herecké i malířské. Jak nakonec svoje problémy Iva alias oblíbená Jolana Lepařová z Ordinace v růžové zahradě vyřešila?

Brýle sice nosí herečka už od útlého dětství, ale pouze na dálku. Jinak bychom si ji ale ani neuměli představit. Jediné, co jí trochu leze na nervy, je skutečnost, že si ji občas někdo splete se zpěvačkou a herečkou NAĎOU URBÁNKOVOU (77). I ona je pověstná velkými „okuláry“. Když se ale za Ivou jednou hnala jistá reportérka a oslovila ji právě „paní Urbánková“, odbyla ji Hüttnerová s tím, že si nejprve musí zjistit, s kým vlastně mluví.

Bála se operace, kterou má za sebou

Začala mít problémy i s viděním na blízko, lekla se, že by mohla brzy přijít doba, kdy by už neviděla vůbec. Před rokem se proto rozhodla vyřešit své problémy se zrakem radikálně, jednou provždy, a podstoupila čím dál oblíbenější laserovou operaci očí. Dlouho se rozhodovala, zda má tento zákrok opravdu absolvovat. Dělá se totiž při plném vědomí, pouze s lokálním umrtvením. Herečka se bála, jaké to bude, když celý zákrok uvidí na vlastní oči. Měla strach, to je přirozené.

Odhalili další vážnou nemoc

Jak ale později sama uvedla, obav se zbavila celkem rychle, a to díky profesionálnímu přístupu personálu a pana primáře. „O bolesti nemůže být ani řeč!“ ujišťuje případné zájemce o tento zákrok Iva. Nakonec tedy operace proběhla hladce, bez sebemenších potíží. Iva byla hotová za pouhých patnáct minut. Během této operace však lékaři přišli na to, že herečka kromě jiného trpí i šedým zákalem!

Nejvíc se bojí trvalé slepoty

Iva musela tedy ještě podstoupit jeho odstranění. „Myslím, že oslepnutí je nejhorší nemoc. Neumím si představit, že bych neviděla,“ svěřila se herečka. Toho už se ale dnes bát nemusí, operace se vydařila. Iva už se teď prý nemusí trápit střídáním brýlí na blízko a na dálku. „A na malování vidím výborně,“ pochvaluje si nadšená umělkyně, pro kterou jsou tahy štětcem víc než herectví. Podle blízkých přátel ale Ivě chybí pořad typu Domácí štěstí, který kdysi moderovala.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden