Můj kousek štěstí

Ivan Trojan: Proč od něj manželka utíká?

Až na samé dno si herec Ivan Trojan sáhnul, když se staral o svou psychicky nemocnou ženu Kláru Trojanovou (45). Herečka upadla do těžkých depresí. Pak musel nastoupit její muž. Když byla v péči lékařů, brala uklidňující léky, trpěla těžkými stavy, které se odrážely do chodu celé rodiny.

Potřebovala mít stále někoho nablízku, všechno leželo jen na Trojanovi, to on sám se musel postarat o jejich syny Vaška (5), Tondu (7), Pepu (16) a Frantu (18). Sám přitom na tom není zdravotně nejlépe.

Před časem prodělal endoprotézu kyčle. Nyní se jeho žena konečně opět dostává do běžného života. Domlouvá si pracovní nabídky, zase začíná dýchat. Manželova péče ji doslova postavila na nohy. Jenomže místo vděku a oddanosti ke svému muži, si Trojanová jde hlavně za svým, běhá po kšeftíkách, po kafíčkách s kamarádkami a Ivan si její pozornosti moc neužije.

Společné ranní posezení manželů u snídaně? To u Trojanových podle všeho neexistuje. Klára si raději přispí a potom vyrazí za holkami. "S kamarádkami a dětmi se navštěvujeme průběžně vlastně pořád. U nás na kopci máme navíc řeckou cukrárnu, kde se scházíme na ranní kávu každý den, když odvedeme děti do školky," pochvaluje si Trojanová.

"Dřív jsem to tak neměla, ale teď, kdy jsem starší a mám znova dvě malé děti, jsem zjistila, že mě v podstatě baví s holkami jen tak krafat. Je to ventil," říká. Zároveň teď Klára začala točit nový film s režisérkou Olgou Dabrowskou, kde by měla hrát hlavní roli se svým synem Pepou.

V takovém zápřahu už nejspíš na manžela nezbyde čas vůbec. .

. Možná by to někdo mohl nazvat jako sobectví a nevděk vůči svému obětavému manželovi. Podle zkušených psychologů je ale takové chování po dlouhodobé léčbě psychických problémů normální. Pacienti si prý chtějí rychle vynahradit všechno, co zameškali.

Chtějí žít naplno a všechno dohnat. Trojan bude muset mít nejspíš se svou ženou dál trpělivost, než se všechno vrátí do normálu. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden