Moje šťastná hvězda

Ivan Trojan: Rodiná idylka v troskách

Vážná nemoc v rodině

Ačkoli se mohlo zdát, že IVAN (53) a KLÁRA (45) TROJANOVI zažívají snad nejklidnější a nejspokojenější období v životě, opak je pravda. Schyluje se u nich totiž k rodinné tragédii! Co se děje? Všichni teď doufají, že Trojanová zase neupadne do depresí.

Konečně se herečka zase po letech strávených v depresích, zavřená doma, dostala z nejhoršího a užívá si společně s manželem života. Dokonce přišla i pracovní nabídka! „Byla jsem ráda, že mě zase někdo objevil. Abych řekla pravdu, tak jsem sama o sobě nevyhledávala žádnou práci. Jsem doma zaměstnaná vcelku dost. Ale tohle bylo velmi milé,“ reagovala Trojanová na nabídku role ve filmu Zádušní oběť. Teď se jí pracovní nabídky jen hrnou. Jenže všechny prý podle přátel musí odmítat. Teď je její místo někde jinde.

Slibnou kariéru nejspíš zničily její deprese

Strach o matku

Matka herečky totiž onemocněla Alzheimerovou chorobou. A tak od rodiny vyžaduje neustálou péči. „Může to pro ně být dokonce náročnější než rakovina nebo smrt v rodině,“ říká psycholožka.
Náročné to rozhodně bude, protože Trojanová je podle svých přátel jen krůček od toho, aby zase sklouzla do těžkých depresí! Její maminka tak bydlí v Alzheimer centru v pražských Průhonicích, kam ji manželé jezdí pravidelně navštěvovat. „Sice může žít ještě dlouho, ale už to není ta osoba, kterou bývala,“ tvrdí o lidech s Alzheimerovou chorobou odborníci. A to je pro jejich blízké velký psychický nápor.

Znovu v depresích?

Trojanová se teď musí zaměstnat natolik, aby neměla čas na nemoc své maminky myslet. „Velmi pomáhají koníčky, práce, přátelé, zbytek rodiny,“ vyjmenovává odbornice na Alzheimerovu chorobu. Trojanovi naštěstí mají čtyři děti – FRANTIŠKA (18), JOSEFA (16), ANTONÍNA (8) a VAŠKA (5), kteří je dokážou zaměstnat ažaž, ale to nestačí. A i když by si chtěla vzít herečka maminku k sobě a starat se o ni, nejde to. Ta totiž potřebuje dvacetičtyřhodinovou péči a tu jí poskytnout nemůže. Teď nejvíc záleží na Ivanu Trojanovi a na tom, jak se o manželku s tchyní dokáže postarat.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden