Můj čas na kafíčko

Ivan Vyskočil nakonec ocenil, že prožil deset let po boku vášnivé dračice Anife!

Na cestě do Německa vystoupila omylem v Čechách a Ivan se jí ujal!

Vztah Ivana Vyskočila (72) a jeho čtvrté manželky Anife (44) byl před lety hodně pod drobnohledem médií. Nerovné manželství nejspíš nemělo šanci na to, aby vydrželo napořád.

Herec Ivan Vyskočil (72) prožil dětství na pražském Žižkově. Svoji kariéru úspěšně rozjel v polovině 60. let. Jeho umělecký život probíhal bez nějakých velkých turbulencí, zato v soukromí si dramatických situací užil docela hodně.

Zahráli si spolu i v divadle.

Rodinné zázemí si moc neužil

Ivan se narodil rok po válce, která manželství jeho rodičů hodně zasáhla. Maminka byla Židovka a když viděla, co se v Německu děje, chtěla odjet do Kanady. Tatínek jako vlastenec odmítal a maminka pak skončila v táboře v Terezíně. Otci ale budiž ke cti připsáno, že se nerozvedl, i když ho to stálo útrapy včetně totálního nasazení. Po válce se rodiče znovu shledali, ale dětství prožil Ivan bez otce - ten se totiž zamiloval do sekretářky a odešel od rodiny. Neposílal domů ani peníze. Budoucí herec tak vyrůstal v chudých poměrech, maminka si musela finance často půjčovat. Zanedlouho se znovu provdala, ale svého otčíma, kterému celý život říkal „strejdo“, si Ivan také moc neužil. Komunisté mu náhradního otce zavřeli za velezradu. S politikou se dostal herec do konfliktu po roce 1968, kdy oba jeho bratři utekli na Západ. Vyhodili ho z legendárního Činoherního klubu, hlavně proto, že odmítl založit tamní organizaci SSM. Čtyři měsíce tak jezdil s náklaďákem, než díky kamarádovi našel nové angažmá v Divadle Jiřího Wolkera.

Anife skvěle ovládá orientální tance.

Třetí manželství skončilo brutálně!

Bouřlivý rodinný život s nejistým zázemím měl možná vliv na Ivanovy budoucí vztahy. V době, kdy ve zmíněném divadle potkal herečku Ivanu Andrlovou (57), měl za sebou už dvě manželství. První z nich se sice ani nemusí počítat, protože trvalo pouhý měsíc, zato z druhého, v němž prožil dvanáct let, měl dva syny. Ani Ivanova minulost, ani věkový rozdíl čtrnácti let ale mladou populární hvězdu neodradil - Ivana a Ivan se vzali. Měli spolu dceru Michaelu (28) a dlouhá léta to vypadalo, že si Ivana Andrlová vybrala dobře a že Ivan se konečně usadí. O to bouřlivější byl rozvod v polovině 90. let. Oba herci na sebe házeli špínu - ať už šlo o osočování ze žárlivosti a omezování osobní svobody ze strany Ivany nebo obvinění z nevěry ze strany Ivana. Konkrétně řekl: „S Andrlovou jsem byl patnáct let. Ona se mnou ale jenom třináct, protože už mezitím měla nějakou novou lásku." Tvrdý rozvodový souboj postihl i dceru, se kterou prý Ivanovi jeho rozvádějící se žena odmítala kontakt. Nakonec bylo ale manželství oficiálně ukončeno. V té chvíli Ivan netušil, že ho podobný příběh potká ještě jednou.

Nejlepší Ivanova role ve fillmu Mladý muž a bílá velryba.

Prošla si osobním peklem!

Nová partnerka, která se po boku Ivana objevila, vypadala přímo jako dělaná pro temperamentního herce. Exotická kráska budila pozornost. Celé její jméno znělo Anife Ismet Hassan Alikocoglu Ahmed Husein (44). Pocházela z Bulharska, ale jak je i ze jména patrné, měla turecký původ. Prošla si trpkými životními zkušenostmi. Doma v početné rodině vládl otec tvrdou rukou. V patnácti letech proto z vesnice zamířila Anife do města, ale tam čekaly naivní a nezkušenou dívku drsné věci, včetně znásilnění. Našla lásku v podobě jednoho studenta a otěhotněla s ním. Přivedla na svět synka, ale jeho otec se k němu nehlásil. Anife se o dítě musela postarat sama, od rodiny se dočkala pomoci až po delší době. Věřila, že v jiné zemi jí čeká lepší život. Rozhodla se pro Německo. Omylem ale vystoupila dříve, na území České republiky. A právě tehdy se setkala s Ivanem, který se jí ujal. Ani jí, stejně jako předtím Ivaně, nevadil věkový rozdíl. Ten byl v tomto případě ještě vyšší - dvacet osm let - ale Anife pocházela z prostředí, kde brát si starší muže bylo normální.

Ivanu rozvod zničil!

Měl doma tři Turky!

V Ivanovi našla Anife i podvědomou náhradu za otce, se kterým neměla dobré vztahy a který se jí omluvil vlastně až před svojí smrtí. Páru netrvala cesta od seznámení do svatební síně moc dlouho: pouhé čtyři měsíce. Ivan si pochvaloval, jak je partnerka vášnivá a sám prohlašoval, že to zvládá, protože je zatím při síle. „Anife má totiž pořádný temperament,“ chlubil se novinářům. „Prostě mě nenechá v klidu.“ Z míry ho nevyvedly ani odlišné kulturní návyky, které si jeho čtvrtá žena s sebou přinesla. Podle jeho slov prý neuměla vařit na sporáku s varnou deskou a tak ze začátku raději připravovala jídla na přímém ohni venku. Herec se choval hezky i k synovi Anife, a nejen to. Do domácnosti přijal i jednu její sestru. Prohlašoval pak, že má doma tři čistokrevné Turky, občas děti z předchozího manželství a ještě k tomu psa a kočky. Když se začalo šeptat, že mezi dvojicí to skřípe, Ivan všechno popíral. Tvrdil, že zprávy o rozchodu nebo dokonce rozvodu jsou naprostou hloupostí.

Oženil se čtyřikrát!

Kdo opravdu rozvrátil jejich vztah?

Situace se pak trochu opakovala jako přes kopírák, i když nešlo o tak šílený rozvod jako s Ivanou Andrlovou. Populární herec neřekl o chystaném rozvodu Anife přímo. Bál se, co by udělala za scénu. Proto se exotická manželka dozvěděla všechno z novin. Zatímco Anife obviňovala z rozpadu vztahu Ivanova syna, který prý rozvrátil i hercovo předchozí manželství, Ivan se zmiňoval o údajné nevěře. To ale Anife popírala. „Za to, že jsem byla věrná, pracovitá a otevřená, ze mě udělal prolhanou potvoru. Pravdou je, že jsem nikoho neměla,“ stěžovala si. Rozvodu každopádně nezabránila; došlo k němu v roce 2006. Ivan ale vztah s Anife nakonec hodnotil pozitivně a ocenil, že ve věku zralého muže prožil krásných deset let s mladou a temperamentní partnerkou, která mu dodávala energii. A protože vyhlášený lovec žen Ivan je nepoučitelný, našel si opět mladší partnerku, tentokrát s rozdílem 42 let.¨Do pátého manželství nejspíš nevstoupí, ale tenhle poslední vztah mu zatím vychází a zpestřuje mu podzim života.

Chtěla po něm dítě, ale on ho udělal jiné ženě!

Anife po rozvodu sama nezůstala, ale čekalo jí další zklamání. S bosenským přítelem Vernesem Cosabicem (46) žila dlouhých sedm let. Chtěla s ním mít i další dítě, ale potomka nakonec Vernes zplodil s jinou ženou, a to ještě v době, kdy k sobě s Anife patřili. Drobná, ale horkokrevná Anife (měří jen 158 cm) si ale brzy našla náhradu v podobě jednoho Němce. Seznámila se s ním ve své vlastní kavárně, kde byl jejím prvním zákazníkem. Je šťastná, protože se jí splnil sen - německého partnera si prý vždy přála.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden