Můj kousek štěstí

Ivana Jirešová: Panika kvůli rakovině

Nesmyslné výplachy a celé dny o hladu! Proč se Ivana Jirešová (40) ničí šílenými praktikami? Co se s herečkou děje? Ve svých čtyřiceti letech vypadá stále skvěle, má krásnou zdravou dceru Sofi, cvičí jógu a nic jí nebrání v tom věnovat se své kariéře.

Kypěla by zdravím. Přesto hvězda Ordiance v růžové zahradě jakoby trpěla panicku hrůzou z vážného onemocnění. Jenomže tím si naopak ještě škodí!     Je přímo posedlá zdravou výživou. Tedy alespoň za tu považuje svůj speciální jídelníček.

Jenomže ve výsledku spíše její tělo strádá. Jirešová se trápí nesmyslnými dietami, místo normálního jídla pije podivné nápoje a mučí se klistýry! " Většinou se jedná o celý týden, kdy si dělám klystýry a piju speciální nápoje.

První den piju vodu se zázvorem, kajenským pepřem, medem a citronem, další dny ovocné a zeleninové šťávy. A k tomu postupně přidávám suchou rýži a přepuštěné máslo ghí,“ popisuje své praktiky. Proč to dělá? „Já to vnímám jako rychlou účinnou cestu, jak si vyčistit organismus," říká.

Nejspíš se bojí, aby se jí nevrátila zákeřná nemoc, kterou v minulosti prodělala.     Před lety měla hrečka nález na děložním čípku. Zřejmě má právě kvůli tomu strach z rakoviny. Otázkou ale je, jestli jí její způsob "zdravého života" spíše neškodí, než prospívá.

Poslední dobou se doslova ztrácí před očima. Je tak vyhublá, že se nad tím pozastavují i lidé z jejího okolí. Navíc dlouhodobé proplachování střeva podle odborníků může být spojeno s velkými riziky. "Pokud se tato metoda aplikuje špatně či příliš často, hrozí poškození vnitřních orgánů nebo znemožnění normálního vstřebávání živin a minerálů s následnou metabolickou nerovnováhou," varuje zkušený lékař.

"Myslím, že Jirešové chybí láska a proto má hlavu plnou takových nápadů. Bojím se, aby si ještě neublížila," má obavy její známá. Snad dostane Jirešová rozum dřív, než bude pozdě! .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden