Můj kousek štěstí

Ivana Jirešová: Šikana ji provází celý život

Život není peříčko. O tom ví své i herečka Ivana Jirešová, která musela čelit šikaně už jako malá holka. „Postavila se proti mně celá třída holek, protože za mnou chodil jeden kluk, nosil mi každý den dopisy a hrozně mě měl rád,“ vzpomíná hvězda Ordinace v růžové zahradě.


Spolužačky nejspíš žárlily, braly věci z tašky, i zmíněné dopisy, a všelijak Ivanu pomlouvaly. „Ve třídě jsem měla jen jednu kamarádku a ony potom šly i po ní,“ stěžuje si herečka.

Provokovala ostatní dívky prý i tím, že byla ctižádostivá a odmala dobře věděla, co chce. Chodila třeba na recitační soutěže a do lidové školy umění. Přešly roky a Ivanu bolelo ještě mnohem víc, když zjistila, že terčem šikany je také její dcera Sofie.

„Kluci jí různě nadávali, řvali na ni, že je bezdomovec, jak byla ve střídavé péči, pak že má mámu - radši ani nebudu říkat, jaká všechna jména mi dali - a jednou dokonce dostala pěstí do tváře,“ říká zděšená máma.

Neuvěřitelné je, že učitel o šikaně věděl, ale nic proti ní nedělal a matku na ni neupozornil. Ivaně otevřela oči až jiná maminka. „Dceru to zocelilo,“ konstatuje herečka. Dívenka zjevně neměla dětství jednoduché, vyrovnávala se s komplikovanou střídavou péčí, podle všeho se přidala i šikana.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden