Moje šťastná hvězda

Ivana Jirešová: Svedla drsný boj o holý život!

Představitelka barmanky Lucie z Ordinace IVANA JIREŠOVÁ (40) v sobě dlouhé roky dusila mrazivé tajemství. Skrývala, že prodělala rakovinu děložního čípku. Nebýt včasného zásahu lékařů, nemuselo to s ní vůbec dopadnout dobře!

Tajemství o svém tragickém zdravotním stavu, držela dlouhou dobu pod pokličkou. Tutlala, že se prala s rakovinou děložního čípku. Nechtěla se s touto děsivou zkušeností s ostatnímu podělit, jelikož nestála o soucit nebo je v tom něco víc?

Šla na sál za pět minut dvanáct

Herečka přišla s šokujícím přiznáním, že musela čelit zákeřné rakovině. Zároveň může děkovat svým strážným andělům, že nad ní drželi ochrannou ruku. O mrazivé diagnóze, že má rakovinu děložního čípku, se totiž dozvěděla ještě ve chvíli, kdy se s tím dalo něco dělat. Přijít k lékaři o pár týdnů později, mohlo to pro ni dopadnout katastrofálně a už nemusela být mezi živými. Poté, co si vyslechla krutý ortel, během okamžiku se jí změnil celý život. Musela nastoupit na tvrdou léčbu.
Čekal ji kolotoč vyšetření, zákroků a operací. A nejhorší bylo, že její stav se nelepšil! Lékaři bojovali ze všech sil, aby zjistili, jaká léčba zabere nejvíc. Proto byla nucela podstoupit hned tři operace, které jí nakonec zachránily život. Měla také štěstí v neštěstí. Tím, že si touto nepříjemnou zkušeností prošla, když jí bylo pouhých 17 let, její mladé tělo se s následky nemoci i zásahů lékařů mnohem lépe vyrovnalo. Jirešová si však dodnes vyčítá, že se o sebe jako mladá nestarala lépe a vážnou nemoc totálně podcenila. Holt tehdy pro ni byly mejdany a kluci mnohem důležitější.

Ivana Jirešová, Viktor Dyk: Životní kapitolu s muzikálovým zpěvákem už má také za sebou.

Strach jí nedá spát?

Není žádné tajemství, že rakovinu děložního čípku může způsobit nadměrná konzumace alkoholu, cigaret a jiných návykových látek, ale také nechráněný sex, pohlavní aktivita v nízkém věku či větší počet sexuálních partnerů. A Ivana na sebe prozradila, že jakožto tehdější těžké puberťačky se jí všechny tyto rizikové faktory týkaly. Nelze se tedy ani divit, že rakovinou onemocněla. O to víc byla po překonání choroby ve svých dalších krocích opatrná. I přes tato opatření si však nemůže být nikdy jistá, že se jí nemoc nevrátí.

Z divošky kliďasem

Aby strašák jménem rakovina opět nezaklepal na její dveře, značně obrátila svůj život naruby. Začala zdravěji žít a přestala střídat partnery. Nejprve se usadila po boku novináře ONDŘEJE HÖPPNERA (52), s nímž si pořídila dceru SOFII (13). V době, kdy dceru čekala, ale od Höppnera odešla do náruče muzikanta VIKTORA DYKA (49). Toho si pak vzala a dlouhé roky s ním tvořila spokojený pár, než ji Dyk začal podvádět. Jednu nevěru mu herečka odpustila, když mu ale přišla na další, následoval nevyhnutelný rozvod. Jirešová přišla o domácí pohodu a náladu jí určitě nezvedlo ani to, že exmanžel před pár týdny požádal o ruku svou novou lásku.

Ondřej Höppner

Potká stejný osud její dceru?

Fakt, že je nyní sama, ji rozhodně nijak netrápí. Panický strach má však z toho, aby stejný osud nepotkal její dceru Sofii. A tak se s ní hrozbu rakoviny snaží rozebírat už v mladému věku a dává jí potřebné rady do života. Jako značnou nespravedlnost vidí v tom, že přenašeči nemoci jsou muži a ženy za jejich nezodpovědné chování trpí. I proto by chtěla svou dceru proti rakovině děložního čípku nechat očkovat. Mezitím dbá i na prevenci proti dalším nemocem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden