Jablečná bábovka s kandovaným pomerančem

Skvělá tečka za nedělním obědem – jablečná tvarohová bábovka s kandovaným ovocem.

Příprava: 70 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 8 Kč

Suroviny na 10 porcí

- 250 g měkkého tvarohu

- 3 vejce

- 200 g cukru krupice

- 200 g Hery

- 250 g polohrubé mouky

- 1 vanilkový cukr

- 1 prášek do pečiva

- 1 jablko

- 60 g kandované pomerančové kůry

- 1 lžíce strouhané pomerančové kůry

Postup

1. Žloutky vyšlehejte s cukry. Přidejte tvaroh, nastrouhané jablko, rozpuštěnou vlažnou Heru a pomerančovou strouhanou i kandovanou kůru. Promíchejte a přisypte mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků.

2. Těsto nalijte do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečte při 170 ºC asi 55 minut.

reklama
reklama

Komentáře