1. Jablka oloupejte a nastrouhejte najemno. Plech vyložte pečicím papírem a nechte vyšší okraje. Nastrouhaná jablka rozložte na plech, posypejte je skořicí a vanilkovým cukrem.
2. Ušlehejte vejce s cukrem do husté hmoty. Do ní lehce vmíchejte mouku a směs nalijte na jablka. Dejte péct do trouby vyhřáté na 150 °C asi 15–20 minut.
3. Po upečení ještě teplý plát stočte pomocí pečicího papíru opatrně do rolády a nechte zcela vychladnout. Po vychladnutí pocukrujte nebo můžete polít nějakou polevou.
Na nedělní oběd nebo oslavu můžete připravit šťavnaté máslové kuřátko s bylinkami.Ingredience:1 velké kuřehrst sušených nebo čerstvých bylinek (rozmarýn, tymián, medvědí česnek)120 g másla1 lžička mleté papriky1 lžička mletého římského kmínu sůl, pepřPostup:Rozehřejte troubu na ...
Na nedělní oběd nebo oslavu můžete připravit šťavnaté máslové kuřátko s bylinkami.Ingredience:1 velké kuřehrst sušených nebo čerstvých bylinek (rozmarýn, tymián, medvědí česnek)120 g másla1 lžička mleté papriky1 lžička mletého římského kmínu sůl, pepřPostup:Rozehřejte troubu na ...
Z tohoto italského chlebu se dá udělat vyloženě umělecké dílo. Pohrajte si ze zeleninou a bylinkami a můžete na chlebu mít třeba rozkvetlou louku. Ingredience: 1 chléb ● 500 g hladké mouky● ½ kostky droždí● 300 ml vlažné vody● 3 lžíce olivového oleje● 1 lžička ...
Z tohoto italského chlebu se dá udělat vyloženě umělecké dílo. Pohrajte si ze zeleninou a bylinkami a můžete na chlebu mít třeba rozkvetlou louku. Ingredience: 1 chléb ● 500 g hladké mouky● ½ kostky droždí● 300 ml vlažné vody● 3 lžíce olivového oleje● 1 lžička ...
Suroviny: Na těsto: 80 g ovesné mouky 30 g mandlové mouky 60 g ořechového krému Zlatonka (BIGBOY) 15 g kakaa 45 g erythritolu (nebo cukru) 2 vajíčka 70 ml mléka 6 g prášku do pečiva Na polevu: 60 g hořké čokolády mandle na posypání Postup: Všechny ingredience na těsto pečlivě ...
Suroviny: Na těsto: 80 g ovesné mouky 30 g mandlové mouky 60 g ořechového krému Zlatonka (BIGBOY) 15 g kakaa 45 g erythritolu (nebo cukru) 2 vajíčka 70 ml mléka 6 g prášku do pečiva Na polevu: 60 g hořké čokolády mandle na posypání Postup: Všechny ingredience na těsto pečlivě ...
Co mají Švýcaři ze všeho nejraději? Jednoznačně sýrové fondue, které si vždy dopřávají s čerstvým pečivem. Uděljte si i vy u vás doma pohodovou sešlost s lahodnými sýry a dobrým vínem.Suroviny:100 g ementálu100 g parmazánu100 g gorgonzoly2 dcl kvalitního bílého vína200 ml ...
Co mají Švýcaři ze všeho nejraději? Jednoznačně sýrové fondue, které si vždy dopřávají s čerstvým pečivem. Uděljte si i vy u vás doma pohodovou sešlost s lahodnými sýry a dobrým vínem.Suroviny:100 g ementálu100 g parmazánu100 g gorgonzoly2 dcl kvalitního bílého vína200 ml ...
Takto pečenou rybu si můžete připravit i s plátky pomeranče. Brambory nakombinujte s plátky fenyklu nebo celeru. Ingredience: 4 porce● 4 ryby podle chuti (pstruh, platýs, makrela...)● 1 citron● šťáva z citronu● 600 g brambor● 4 snítky tymiánu● 70 g másla● sůl● olivový ...
Takto pečenou rybu si můžete připravit i s plátky pomeranče. Brambory nakombinujte s plátky fenyklu nebo celeru. Ingredience: 4 porce● 4 ryby podle chuti (pstruh, platýs, makrela...)● 1 citron● šťáva z citronu● 600 g brambor● 4 snítky tymiánu● 70 g másla● sůl● olivový ...
Lahodná chuť hub a bylinek spolu s libovým kuřecím masem, to je dobrota, kterou si určitě zamilujete. Potřebujete: ✿ 2 kuřecí prsa✿ 1 snítku rozmarýnu✿ 2 cibule✿ 200 g žampionů✿ 100 ml smetany✿ 2 snítky tymiánu✿ 200 ml vývaru✿ 25 g másla✿ olivový olej✿ citronovou šťávu✿ sůl, ...
Lahodná chuť hub a bylinek spolu s libovým kuřecím masem, to je dobrota, kterou si určitě zamilujete. Potřebujete: ✿ 2 kuřecí prsa✿ 1 snítku rozmarýnu✿ 2 cibule✿ 200 g žampionů✿ 100 ml smetany✿ 2 snítky tymiánu✿ 200 ml vývaru✿ 25 g másla✿ olivový olej✿ citronovou šťávu✿ sůl, ...
Těstoviny jsou velmi vděčný pokrm, který zasytí dospělé i děti. Připravte rodině těstoviny se sýrovou omáčkou.Suroviny:400 g kolínek1 mozzarella1 hrnek nastouhaného parmazánu 200 ml smetany ke šlehání sůl, pepř čerstvá bylinka na ozdobumáslo nebo olivový olej Postup:Těstoviny ...
Těstoviny jsou velmi vděčný pokrm, který zasytí dospělé i děti. Připravte rodině těstoviny se sýrovou omáčkou.Suroviny:400 g kolínek1 mozzarella1 hrnek nastouhaného parmazánu 200 ml smetany ke šlehání sůl, pepř čerstvá bylinka na ozdobumáslo nebo olivový olej Postup:Těstoviny ...
Pokud je chcete o kousek vylepšit, servírujte je s volským okem. Můžete přidat ještě i bylinky podle chuti. Ingredience: 4 porce● 1 kg brambor● 200 g anglické slaniny● 1 cibule● sůl● pepř● olej● pažitka● 2 stroužky česneku Postup:Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. ...
Pokud je chcete o kousek vylepšit, servírujte je s volským okem. Můžete přidat ještě i bylinky podle chuti. Ingredience: 4 porce● 1 kg brambor● 200 g anglické slaniny● 1 cibule● sůl● pepř● olej● pažitka● 2 stroužky česneku Postup:Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. ...
Barokní areál ve Slavkově u Brna se připravuje na další vlnu akcí a velkých koncertů. Zámek Slavkov – Austerlitz otevířel již tuto sobotu (25. března). Návštěvníky chce přilákat nejen na zvučná jmé
Od vesmírného teleskopu Jamese Webba si vědci slibovali mnohé. A výkonný teleskop umístěný 1,5 milionu kilometrů od naší planety tyto naděje naplňuje. Nyní prozkoumal planetu, která se nachází v podst
Naše planeta procházela mnoha epochami, kdy zuby cenil takřka celý svět. Jedním z nejstrašnějších predátorů, který kdy na Zemi žil, byl dozajista žralok megalodon. Jsme si však skutečně jistí, že vyhy
Skotsko je neuvěřitelně pestrá země s bohatou a bohužel také pořádně komplikovanou a krvavou minulostí. Tu připomíná i množství historických staveb, mezi které patří i slavný chrám stojící v zeleni ma
Kočky patří nejen k nejoblíbenějším domácím zvířatům, ale navíc velmi prospívají našemu zdraví. Při předení totiž vytvářejí vibrace, které dokážou snížit tlak, odbourat stres, posílit srdce nebo spravit nemocnou duši. Kočka je tvor nenáročný. Nemusíte ji chodit venčit a když zůstane doma samotná, žalem nebude mňoukat na celý dům. Vše, co k životu potřebuje, je jídlo, čisté
Vždy jsem si zakládala na dobrých sousedských vztazích. Už moje babička mi říkala, že je to důležité pro klidný život. Prudce jsem se posadila na posteli. „Co to bylo?“ Probudila mě totiž strašná rána. A teď přišla další a hrozný křik. Jejich hodinka Pak chvíli ticho. Vzápětí hysterický smích a neopakovatelná sprška velmi peprných nadávek. Podívala
Lifestylový hotel Andaz Prague, unikátní místo čerpající z bohatých lokálních tradic, kultury, umění a architektury, poskytl své prostory a záštitu kosmetické značce Klara Rott, která zde vytvořila un
Moje maminka byla naivní a důvěřivá. Když jsme jí se sestrou říkaly, že nesmí hned každému věřit, že jsou na světě jen darebáci, smála se nám. Z maminčina pohřbu jsme se sestrou zamířily do jejího bytu. Moc se nám tam nechtělo. Naše emoce byly hodně rozjitřené a věděly jsme moc dobře, že v jejím bytě, mezi jejími věcmi, ji uvidíme na každém
Sebevědomá kombinace témat, materiálů a textur, směs paradoxů, tvořená moderními formami v kombinaci s nadčasovým nábytkem – to vše stojí za výsledným jemným leskem luxusního interiéru, jehož vyznění
Jídlo, se kterým si poradíte, i když vás na vaření zrovna moc neužije. Ingredience 500 g špaget 500 g mletého masa 250 g rajčatového pyré 1 větší cibule 3 velká rajčata 1 červená paprika 2
Někdy je třeba uvařit z pár ingrediencí, prostě použít, jak se říká, co dům dal. Ale v tom jsou naše hospodyňky víc než dobré. Takže my přidáváme jen pár receptů pro inspiraci. Zapečená bulka s vejcem (4 porce) 4 bulky, 4 vejce, olivový olej, sůl, pepř, pažitka nebo petrželka 1) Bulky ve dvou třetinách nařízněte a část
Krevní plazma je složka krve, která koluje v cévách každému z nás. Jde o velmi vzácnou tekutinu, jelikož obsahuje drahocenné plazmatické bílkoviny, jež každý den pomáhají statisícům nemocných zachráni
V sekci premium najdete to nejlepší z našich časopisů.