Můj čas na kafíčko

Jablečný chlebíček s čokoládou

Vyzkoušejte i variantu s hruškami. Místo bílé čokolády použijte tmavou. Hrušky skvěle ladí i se zázvorem, přidejte do těsta lžičku sušeného.


Ingredience:


na 1 chlebíčkovou formu


4 vejce
180 g cukru
šťáva z 1 citronu
kůra z 1 citronu
100 ml oleje
150 ml smetany
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
2 jablka
70 g bílé čokolády
1 lžička mleté skořice


Postup:

Jablka nakrájejte na malé kousky nebo je nastrouhejte na hrubém struhadle. Vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, skořici, šťávu i kůru z citronu, olej a smetanu.

Vše důkladně prošlehejte. Do těsta pak opatrně vmíchejte jablka a nasekanou čokoládu. Chlebíčkovou formu vyložte pečicím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 180 0C. Pečte 40 až 45 minut.

Doba přípravy: 60 min
Cena za chlebíček: 70 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden