Jablečný koláč v americkém stylu

Tradiční americký koláč „apple pie“ je velice oblíbený po celém světě.

Suroviny - 350 g polohrubé mouky - 80 g krupicového cukru - 50 g třtinového cukru - 3 lžíce vody - 250 g másla - 1 kg jablek - 1 lžička skořice - 1 lžíce citronové šťávy - 1 lžíce kukuřičného škrobu - špetka muškátového oříšku

Postup

1. Smíchejte mouku a 30 g cukru krupice. Přidejte 220 g másla a vodu a vypracujte těsto. Rozdělte ho na dvě čísti a obě vyválejte. Uložte na hodinu do lednice.

2. Jablka nakrájejte na tenké plátky a smíchejte se zbylým krupicovým a hnědým cukrem, skořicí, citronovou šťávou, škrobem a muškátovým oříškem.

3. Jednu placku těsta dejte do koláčové formy, naneste náplň a přikryjte druhou plackou.

4. Pečte při 200 ºC asi hodinu.

reklama
reklama

Komentáře