Jablečný páj

Na tradičním koláči z jednoduchého těsta s jablky a tvarohem si pochutná celá rodina.

Suroviny - 250 g tvarohu - 60 g másla - 60 g pískového cukru - 2 vejce - 7 lžic dětské krupičky - 1 prášek do pečiva - 400 g jablek - špetka soli - 1 lžička skořice - 1 lžíce moučkového cukru

Postup

1. Tvaroh, vejce a pískový cukr našlehejte s rozpuštěným máslem. Přidejte dětskou krupičku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli a vymíchejte těsto.

2. Těsto nalijte do vymazané koláčové formy a navrch dejte na tenké plátky pokrájené oloupaná jablka. Posypte mletou skořicí smíchanou s moučkovým cukrem.

3. Dejte péct do trouby vyhřáté na 170 °C na 35 až 40 minut.

reklama
reklama

Komentáře