Jablečný štrúdl s ořechy

K Vánocům tradičně patří jablkový závin s ořechy a hrozinkami, vonící skořicí.

Suroviny na 4–6 porcí:

300 g hladké mouky

0,1 l vody

2 lžíce oleje

1 lžička octa

2 vejce

100 g másla

sůl

Náplň:

1 kg oloupaných a vykrájených jablek

4 lžíce strouhanky

4 lžíce cukru krupice

1 lžička mleté skořice

větší hrst sekaných vlašských ořechů

Postup:

Z ingrediencí na těsto smícháme a uhněteme měkké nelepivé těsto. Vytvoříme dva bochánky a necháme 30 minut odpočívat. Poté na pomoučeném válu vyválíme dva tenké pláty, posypeme je strouhankou a poklademe plátky jablek. Posypeme je skořicí, cukrem a bohatě i ořechy. Zavineme, potřeme máslem a pečeme asi 45 minut při 120 °C.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden