Jablíčka v karamelu

Suroviny:


  • 8 větších jablek

  • 8 pevných větviček

  • 225 g másla

  • 240 ml medu

  • 220 g tmavého cukru

  • 400 g kondenzovaného mléka

  • 2 lžičky vanilkového extraktu

  • hrst lískových oříšků


Postup:

Do vařící vody v kastrolu ponoříme na pár sekund jablka. Pak je pečlivě osušíme papírovým ubrouskem a necháme vychladnout. Do každého jablka zapíchneme větvičku. Plech vyložíme pečicím papírem. V kastrolu na středním plameni promícháme máslo, cukr, med, vanilkový extrakt a kondenzované mléko. Za stálého míchání vaříme 25–30 minut. Nepřestáváme míchat, aby se karamel nepřipálil. Jablka rychle po jednom ponoříme do karamelu, ještě teplé je podle chuti ozdobíme oříšky. Zkuste i jiné polevy, třeba čokoládovou či citronovou.

.

reklama
reklama

Komentáře