Jablka pečená v troubě

Suroviny:

6 velkých jablek

1 hrst rozinek

1 hrst vlašských ořechů

1 lžička skořice

80 g másla

2 lžíce třtinového cukru

Postup:

Vrchní části jablek se stopkami odřízněte a odložte stranou. Z jablek vyřízněte jádřince. Rozinky a vlašské ořechy nasekejte nahrubo, vložte je do mísy, přidejte skořici a třtinový cukr a zalijte rozpuštěným máslem.

Vydlabaná jablka vložte do zapékací mísy, naplňte je směsí, přiklopte odkrojenými vršky a podlijte vodou.

Pekáček vložte do trouby předehřáté na 160 °C a pečte asi 30 minut, dokud nebudou měkká. Podávejte se lžící zakysané smetany nebo s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Tip!

Do náplně můžete přidat trochu rumu nebo brandy.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden