Můj čas na kafíčko

Jahodová bábovka

Osvěžující chuť s vůní léta. Tento netradiční recept si zamilujete.

Ingredience:

3 vejce
200 g másla
1 prášek do pečiva
jahody čerstvé nebo mražené
160 g moučkového cukru
250 g polohrubé mouky
2 lžičky citronové šťávy
1 vanilkový cukr

Postup:

Z rozpuštěného másla, cukru, vanilkového cukru a vajec vyšleháme hladké těsto.

Po částech přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, poté vmícháme citronovou šťávu a rozdělíme těsto na dvě části. Do jedné přidáme důkladně rozšlehané jahody.

Nejprve do vymazané a vysypané formy nalijeme světlé těsto, na něj pak těsto jahodové.

Bábovku uhladíme a pečeme v předehřáté troubě cca 50 minut na 180 °C. Jahodovou bábovku po upečení překlopíme a posypeme moučkovým cukrem a dozdobíme čerstvými jahodami.

Příprava: 70 min
Cena: 75 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden