Jahodová bruschetta

Příprava: 10 min. Cena za 1 porci: 60 Kč

Předkrm, který v sobě spojuje jemnost jahod s ostrostí balzamikového octa, vás příjemně překvapí nenadálou lahodností.

Potřebujete:

● 1 bagetu (nebo 4 krajíce bílého chleba)

● 250 g jahod

● 1 lžíci balzamikového octa

● 1 lžíci olivového oleje

● 2 lžičky nasekané bazalky (může být i máta či meduňka, podle chuti)

● 100 g čerstvého sýra (typ žervé)

● sůl

● umletý černý pepř

Postup:

1. Jahody zbavte stopek, omyjte, nakrájejte na plátky nebo na kousky. Dejte je do misky, zakápněte menším množstvím balzamikového octa a větším množstvím oleje, promíchejte a nechte stát.

2. K cibuli a česneku přidejte cuketu a nechte ji asi 2 minuty restovat. Poté vše zalijte vývarem a nechte kolem 20 minut vařit na malém plameni.

3. Bagetu nakrájejte na plátky a ty nasucho opečte na pánvi dozlatova. Opečené plátky bagety bohatě namažte sýrem a do něj poklaďte co nejvíce jahod.

4.Bruschettky mírně pokapejte balzamikovým octem, posypte natrhanými lístky bazalky a velmi jemně je osolte a opepřete.

reklama
reklama

Komentáře