Moje sladké tajemství

Jahodová granita s červeným vínem

Asi 500 g jahod omyjeme, očistíme a přepůlíme a dáme je do hrnce se 100 g cukru krupice. K jahodám přilijeme 400 ml červeného vína. Necháme hodinu a půl odležet. Pak je posadíme na plotnu, př i vedeme k varu a mícháme, aby se rozpustil cukr.

Na velmi mírném ohni pak vaříme 10 minut. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem, propasírujeme přes cedník a necháme vychladnout. Do vychladlé směsi přidáme šťávu z půlky citronu a popřípadě moučkový cukr a přendáme ji do mělkého pekáčku nebo plechu a dáme na 12 hodin do mrazáku.

Každé dvě hodiny vidličkou narušíme krystaly. Servírujeme ve skleničce nebo misce..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden