Jahodová polévka za studena

Studená ovocná polévka z čerstvých jahod vám určitě přijde vhod v horkých letních dnech.  

Suroviny na 5 porcí:

250 g jahod

250 ml mléka

100 g cukru krystal

4 sáčky vanilkového cukru

200 ml vanilkové zmrzliny

200 ml šlehačky

meduňka,

mandlové lupínky

Postup:

Většinu čerstvých jahod rozmixujeme s mlékem, propasírujeme, abychom se zbavili peciček, přidáme podle chuti krystalový i vanilkový cukr, zjemníme kvalitní vanilkovou zmrzlinou a dáme vychladit. Před podáváním zalijeme šlehačkou a ozdobíme podle vlastní fantazie kousky jahod, meduňkou či mandlovými lupínky.

Příprava: 45 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden