Jahodová studená polévka

Jahodová polévka je vlastně studený sladký dezert, který si můžete vychutnat po dobrém obědě.

Potřebujete:

✿ 600 g jahod
✿ 200 g cukru
✿ 1 lžíci máty
✿ 2 citrony

K podávání:

✿ lístky máty
✿ smetana, šlehačka, bílý jogurt nebo zmrzlina
✿ mandle, chia semínka apod.

1. Jahody omyjte, nechte okapat a část si dejte stranou na ozdobení. Ostatní jahody překrojte, dejte je do mísy, zasypejte cukrem a nechte stát v pokojové teplotě asi 30 minut, aby pustily šťávu.

2. Pak jahody s cukrem a nasekanou mátou rozmixujte, dejte do většího kastrůlku a svařte. Přidejte citronovou šťávu, odstavte, nechte vychladnout a pak dejte zchladit asi na 2 hodiny do lednice.

3. Studenou jahodovou polévku rozdělte do misek nebo talířů. Podle potřeby přislaďte a dozdobte ji jahodami, lístečky máty, lžící smetany, šlehačky či jogurtu, případně kopečkem zmrzliny. Můžete přidat i pár mandlových lupínků, chia semínek a podobně podle chuti.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden