Moje šťastná hvězda

Jahodové lívance se smetanou

Hodí se hlavně ke snídani, ale určitě jimi nepohrdnete ani ke kávě nebo čaji.


Ingredience:


50 dkg hladké mouky


1 l mléka


1 špetka soli


3 lžíce třtinového cukru


4 lžíce moučkového cukru


2 misky jahod


1 balíček sušeného droždí


300 ml zakysané smetany


olej na smažení


lžíce másla


Postup:


Smíchjete hladkou mouku, mléko, špetku soli, vejce, droždí a moučkový cukr. Nechte kynout alespoň dvacet minut při pokojové teplotě. Misku nakrájených jahod smíchejte s cukrem a osmažte je na másle a vše rozmixujte.


Rozpalte si na pánvi olej a naběračkou vytvářejte menší lívanečky. Osmažte je z obou stran. Poté je potřete zakysanou smetanou, dejte na ně jahody a přelijte jahodovou směsí.


Náš tip:


Místo klasického moučkového cukru zkuste lívance posypat skořicovým cukrem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden