Jahodové tiramisu

Suroviny na 4 porce:

50 g dlouhé piškoty

18 cl smetana ke šlehání

250 g tvaroh

250 g mascarpone

10 cl pomerančová šťáva podle chuti

vanilka

pomerančová kůra

2 lžíce cukru

300 g jahod

2 lžíce pomerančové šťávy

2 lžíce koňaku

Postup:

Tvaroh, mascarpone, část šťávy a kůru z pomeranče smícháme s cukrem, přidáme trochu vanilky. Poté po částech opatrně vmícháme vyšlehanou smetanu. Umyté jahody dáme do mixéru s cukrem, koňakem a pomerančovou šťávou.

Připravíme si 2litrovou nádobu. Přibližně půlku piškotů dáme na dno, zalijeme polovinou jahodové směsi, až poté přidáme polovinu tvarohového krému. Uhladíme a postup opakujeme. Piškoty, jahody, mascarpone.

Italské jahodové tiramisu dáme na 4 hodiny do lednice ztuhnout a vychladit, poté dozdobíme kousky jahod.

reklama
reklama

Komentáře