Jahodovo-melounová polévka

Příprava: 35 min. Cena za 1 porci: 80 Kč

Studené ovocné polévky jsou ideálním osvěžením pro horké dny.

Potřebujete:

● 200 g jahod

● 600 g žlutého melounu

● 100 ml sladkého dezertního vína

● 50 g cukru krystal

● 1 lžíci medu

● 200 g zakysané smetany nebo kvalitní vanilkové zmrzliny

● lístky máty nebo citronové meduňky na ozdobu

Postup:

1. Jahody zbavte stopek, pokrájejte na kousky, posypte cukrem a nechte kolem 20 minut stát, aby pustily šťávu.

2.Šťávu z jahod slijte, přidejte víno a promíchejte. V kastrůlku se silnějším dnem svařte tekutinu asi na třetinu. Poté ji odstavte a nechte zchladnout.

3.Do mixéru dejte jahody, šťávu svařenou s vínem, melounovou dužinu zbavenou jader a vše rozmixujte. Hotovou polévku doslaďte medem a nechte vychladit.

4.Vychlazenou polévku rozdělte na talíře, přidejte lžíci smetany či zmrzliny a ozdobte ji jahodami a lístky bylinek.

reklama
reklama

Komentáře