Moje chvilka pohody

Jak bojovat proti akné?

Akné patří k častým dermatologickým problémům. Především v oblastech obličeje umí velmi potrápit po fyzické i psychické stránce.

O pleť, která má sklony k akné je nutné se pečlivě starat kvalitní kosmetikou určenou pro mastnou pokožku. Někdy ale kosmetika nestačí a je dobré vyzkoušet i moderní techniky, které pomohou akné velmi zmírnit.

Jak akné vůbec vzniká?

Jedná se o onemocnění kůže, při kterém se v důsledku nadměrné činnosti mazových žláz tvoří hnisavé pupínky, a následně nežádoucí pigmentové skvrny a jizvičky. Vliv na vznik akné má například hormonální činnost, typ kůže nebo životní styl.

Chce to trpělivost

V rámci přímé léčby postižených míst se uplatňují přípravky s dezinfekčním a hojivým účinkem, v případě těžkých případů bývá léčba doplněna i o užívání speciálních léků. K místnímu ovlivnění akné lze s úspěchem využít i chemický peeling nebo mezoterapii.

Řešení v podobě laseru

Pro vyhlazení jizviček a pigmentových skvrn po akné je pak ideální zjemnění postižených ploch pomocí CO2 laseru. Ten vyzařuje laserové mikropaprsky, které jsou schopné ve svrchní a střední vrstvě kůže podnítit tvorbu kolagenu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden