Moje šťastná hvězda

JAK BÝT VE FORMĚ I NA DOVOLENÉ?

Během roku se udržujeme ve formě cvičením, a to nejlépe pod dohledem trenéra. Co si budeme povídat, když na nás někdo dohlíží, tak se do cvičení donutíme. V létě ale často polevujeme.

Právě v letních měsících se nám dost často nechce mučit své tělo v posilovnách nebo sálech, které jsou zavřené, když venku je tak krásně. Ve formě se ale můžete udržovat i jemným cvičením, jako je jóga. A to i na cestách. Do zavazadel s sebou totiž nemusíte balit spoustu věcí, stačí vám lehké, příjemné oblečení a podložka. Kupte si pevnější a kvalitní, raději se podívejte do specializovaných obchodů než do supermarketu.

Co radí profík?

„Dražší podložky jsou velmi odolné a nezanechávají otisky rukou a nohou ani po delším čase, proto jsou vhodné pro ty, kteří cvičí často,“ radí uznávaný lektor jógy Václav Krejčík. „Doporučuji pořídit si podložku na jógu, např. Prana Travel Red Violet z přírodního kaučuku, při jejíž výrobě nebylo použito PVC,“ dodává Krejčík. Kvalitní podložky jsou navíc skladné, takže nezaberou místo ani v zavazadle.

Zvládnete to sami

Bojíte se, že vám cvičení jógy nepůjde? Dnes si stačí za pár korun koupit DVD nebo si stáhnout lektorská videa do počítače. Oblíbené jsou i online kurzy (např. na www.jogavirtual.cz), kde máte k videům přístup neustále, i po ukončení kurzu. U každé lekce je navíc poradna, proto se nemusíte ničeho obávat.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden