Moje sladké tajemství

Jak často se hýčkat koupelí?

Čistota je prý půl zdraví, ale co když se to s ní začne přehánět? Je ještě stále pro naše zdraví a pokožku přínosná, nebo už ne? Na tyto a další otázky vám nabízíme vysvětlení!

V první řadě je důležité si uvědomit, že se myjeme hlavně proto, abychom z kůže odstranili špínu, prach, pot, částečky zrohovatělé kůže, bakterie a zbytky kosmetiky.

Pravidelná osobní hygiena odstraňuje případný nepříjemný tělesný zápach a zároveň je pro řadu lidí horká proudící voda či koupel ve vaně úžasnou relaxací. Jenže taková lázeň má i své negativní stránky!

Voda kůži zatěžuje

Naše pokožka je pokryta jemně mastným a kyselým ochranným filmem, který zabraňuje průniku nečistot a bakterií do těla. Pokud ochrannou vrstvu každý den narušíme, musí ji znovu obnovit, čímž se vyčerpáváme a stáváme se méně odolnými.

Po každém větším zpocení se umyjte. Dejte přednost spíše kratší sprše před koupelí. Na každého platí něco jiného, nelze poskytnout jedno univerzální řešení pro všechny. Záleží na tom, jak moc se potíte.

A jak zjistíte, zda je vaše hygiena příliš častá? Po krátké sprše kůži ničím neošetřujte, a bude-li šupinatá, napjatá a bude vás svědit, je vaše ošetřování nadměrné.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden