Můj čas na kafíčko

Jak často se spolu smějete?

Víte, že to, jak často spolu s vaším drahouškem propadáte záchvatům smíchu, má zcela zásadní vliv na váš spokojený partnerský život?

Smích snižuje hladinu adrenalinu a hladinu stresového hormonu kortizolu. Zlepší vám náladu a sníží fyzickou i emocionální reakci na stres.

Jste více uvolněná a zažíváte příjemný vibrující pocit. Když se začnete smát, v hrudníku se spustí rychlá kontrakce a následně v mozku začne tvorba hormonů radosti – endorfinů.Právě tento proces vám může dávat pocit, že vás vyslechnutý vtip nebo dotyčný člověk svým humorem tak příjemně nabíjí.

Smích vytváří spojení, které harmonizuje a léčí

Když vám v mozku cirkulují endorfiny ze smíchu, cítíte se s tím druhým dobře. Tím, že se smějete, vdechujete více kyslíku a více vzduchu pak získávají i všechny buňky v mozku i v celém těle. Tento biologický proces je tak i léčivým procesem v těle.

Pokud chcete využít léčivou sílu smíchu, můžete se s partnerem podívat třeba i na zábavný film, při kterém zažijete společně příjemné chvíle.

Páry, které se spolu smějí, spolu zůstanou

Každého z nás někdy zasáhnou nepříjemné situace. Když se na ně v páru naučíte reagovat s nadhledem a následným zlehčením a smíchem, budete se ve vztahu cítit mnohem spokojenější a budete mít větší šanci ve vztahu setrvat.

Smích je prostředek, který lidem pomáhá zmírňovat napjaté situace, čímž usnadňuje lepší komunikaci, vzájemné pouto a pomáhá semknout se a vidět společně i lepší cestu z problémů.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden