Moje sladké tajemství

Jak cvičit doma?

Pokud jste se ocitla v situaci, že nechcete příliš vycházet mezi lidi, zároveň vám ale chybí pohyb, začněte cvičit v prostředí domova.

Nenadálá situace způsobená pandemií koronaviru změnila náš každodenní rytmus i návyky a je třeba vytvořit si nové. Je všeobecně známo, že sport má příznivý vliv nejen na tělesnou schránku, ale i na psychiku, a je tak účinným bojovníkem proti stresu. Rozhodně ho tedy kvůli domácí karanténě nezatracujte.

Najděte si vzor

Různé cviky lze najít na mnoha internetových kanálech a mnozí lektoři také pružně zareagovali na současný stav a poskytují lekce po skypu či prostřednictvím jiných platforem.

Nezačínejte zhurta

Nemá cenu se hned strhat a pak se z toho vzpamatovávat týdny. Cvičte raději míň, ale pravidelně, a pokud jste dosud nebyla příliš aktivní, přidávejte si cviky i čas strávený pohybem postupně.

Díky pravidelnému cvičení zlepšíte kondičku i svalovou sílu a na rozdíl od toho nárazového má dlouhodobý efekt. Zkuste se „vybičovat“ alespoň dvakrát týdně hodinu, klidně ale můžete čas rozložit i na dvacet minut každý den – záleží na tom, co vám více vyhovuje.

Nezapomeňte na rozcvičku

Před každým cvičením si dopřejte 5-15minutový strečink pro protažení svalů, který organismus připraví na zvýšenou pohybovou aktivitu. Pomůžete tak předejít poškození pohybového aparátu. Po cvičení si odpočiňte, přetížené svaly se tak snáze zregenerují.

Nepřetěžujte klouby

Správnou funkci kloubů se doporučuje při zvýšené pohybové aktivitě podpořit kolagenem. Přípravků je na trhu mnoho, vyberte si ty, které obsahují kolageny v přirozené podobě. Pomáhají v samoozdravných procesech těla tím, že navozují toleranci organismu k vlastnímu kolagenu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden