Moje šťastná hvězda

Jak docílit pevnějších nehtů?

Lámou se a třepí? Nehty jsou odrazem našeho zdraví, a proto bychom jim měli věnovat stejnou péči jako pleti. Máme pro vás zajímavé tipy.

Naše nehty potřebují tu správnou výživu. Bez ní nikdy nebudou dokonalé. Pokud si chcete vypěstovat pevné a dlouhé nehty, věnujte jim zvýšenou pozornost a dopřejte jim vše, co potřebují.

Důležité potraviny

Aby nehty byly pevné a přirozeně lesklé, měli byste do svého jídelníčku zařadit zejména mléčné výrobky, ryby, kvalitní čokoládu a dýňová a slunečnicová semínka.

Detoxikujte játra

Pokud je s játry něco v nepořádku, dozajista se to odrazí právě na nehtech. Proto je zapotřebí jim jednou za tři měsíce dopřát očistnou kúru.

Po dobu jednoho týdne vypijte denně šálek kopřivového čaje. Rovněž si každé ráno udělejte čerstvou šťávu z řepy a citrusů. Vyhýbejte se tučným a kořeněným pokrmům.

Používejte med

Jednou týdně si na nehty naneste med a nasaďte si bavlněné rukavice. Nechte med působit půl hodiny a pak smyjte. Regenerujte Zahřejte šálek plnotučného mléka s lžičkou citronové šťávy a lžičkou olivového oleje. Do tekutiny si na pět minut ponořte celé ruce.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden