Můj kousek štěstí

Jak jen tahle válka skončí?

Jejich bitva trvá už tak dlouho, až má člověk pocit že to oba dva baví!

Ani rozchod s dlouholetou milenkou, ani náhlá mozková příhoda, nedokázali svést slavný pár dohromady. Půjde manželství ještě zachránit, nebo je tenhle boj předem prohraný?

Jako román na pokračování nebo hodně bláznivá telenovela působí manželství saxofonisty Felixe Slováčka (78) a herečky Dagmar Patrasové (65). Když se před lety provalil hudebníkův mimomanželský poměr s Lucií Gelemovou (38), rozpoutala se válka nevídaných rozměrů.

Hlavními zbraněmi obou táborů milostného trojúhelníku se stala slova, rozporuplná prohlášení i nejrůznější obviňování. A tahle přestřelka trvá dodnes. „Požádala jsem ho, aby to s ní skončil, že mě to velice uráží,“ když před šesti lety takto reagovala Patrasová na nevěru svého muže, jistě netušila, že mu vztah s o čtyřicet let mladší milenkou vydrží tak dlouho.

V té době rodičům mladé výtvarnice dokonce přes média vzkázala, aby své dceři pořádně „naplácali na zadek“, ani to ale evidentně nepomohlo.

Věc veřejná

Další veřejné vzkazy nebraly konce a špinavé prádlo slavné rodiny se pralo vesele dál. „Felix ode mě nikdy neodešel. Vždycky to byl můj muž, a tak to taky zůstane,“ tvrdila rázně Dagmar. Koneckonců, jejich vztah vypadal všelijak, nikdy se nerozvedli a Felix po celou dobu docházel zpátky do rodinné vily – podle něj cvičit na hudební nástroje.

A jeho žena se poté nadšeně chlubila, jak mu pravidelně doma vyváří a je pohoda. Následně ale hudebník zase vyvedl milenku do společnosti a bylo po pohodě. A tak to šlo dál.

Nedočkala se

Čekání, až se nevěrník umoudří a vrátí se natrvalo domů, si však herečka uměla zpříjemnit. I ona si našla společnost – italského podnikatele Vita (51). Když ale letos na jaře Gelemová oznámila rozchod, zdálo se, že se Patrasová konečně dočkala a manžel se k ní s prosíkem vrátí.

Kdepak! Veřejné hádky pokračují, manželé už se vzájemně obvinili ze lží a Slováček nakonec pronesl, že by se manželka měla léčit – už v minulosti od něj padlo, že má Dáda problémy s alkoholem. Něco takového ale jeho žena razantně popírá.

„Pokud jsem já alkoholička, tak v tom případě je alkoholik i můj manžel,“ brání se s tím, že její muž je prý patologický lhář. Každému je jasné, že někdo tady určitě lže. Ale kdo? Jeden, druhý, oba?

Usmíří se?

Situaci nedokázal usmířit ani Felixův nedávný kolaps. S Gelemovou sice vztah ukončil, ale stále si jsou blízcí. Dokonce spolu měli strávit víkend, hudebníka ale cestou postihla malá mozková mrtvice a skončil v nemocnici.

Návštěvy bývalé milenky vítal, své manželce je ale zatrhl s tím, že potřebuje klid. „Udělal ze mě takhle na veřejnosti pěknou krávu,“ zuřila opět Dáda.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden