Můj kousek štěstí

Jak jsem se na slavnosti utrhla ze řetězu

Když se člověk napije, dokáže vymyslet velké hlouposti. Ta sázka byla ale vysoká a hodně lákavá. Všechny zábrany a mravy šly stranou.

Byla jsem rozvedená, dvě děti na krku a žádný chlap v dohledu. Takže mi z té samoty a mateřských povinností hrabalo. Do toho jsem trpěla nedostatkem peněz a děti nepatřily k nejposlušnějším. Ženská vydrží hodně, ale u mě to bylo ještě o něco víc.

Tehdy byly prázdniny, konec srpna, jedno moje dítě si půjčila sestra a druhé si vzala maminka. Musely být zvlášť, vzít si obě zároveň, to nešlo. Děti se rvaly jako koně, a pokud tomu tak nebylo, bylo ještě hůř. To zaručeně společně vymyslely nějakou strašlivou zlotřilost.

Užít si svobody!

Po dvou měsících takového soužití od rána do večera jsem se radostí z toho, že budu mít týden klid, utrhla ze řetězu. Naplno jsem si užívala každý den, až došlo na tu nešťastnou grilovačku. Vypila jsem toho hodně a pak došlo na sázku. Každý mi dá dvoustovku, když rozvedu naše vesnické novomanžele – Kocourkovy.

Velká intrikánka

Všechno jsme to sepsali a stvrdili podpisy. Když jsem druhý den ráno vystřízlivěla, nemohla jsem s mokrým hadrem na hlavě uvěřit, co jsme to vymysleli. Hned vzápětí jsem si ale spočítala, že částka nebude zanedbatelná.

Pro matku samoživitelku lákavá. Nikdy bych netušila, čeho jsem schopna a co dokážu vymyslet. Jaké mám velké přesvědčovací schopnosti. Do svého plánu jsem zainteresovala atraktivní kolegyni z práce.

S vypůjčeným dobrým fotoaparátem jsem číhala na chvilky, kdy se vlísá kolegyně do blízkosti nic netušícího novomanžela. Nebylo to až tak těžké nadělat několik fotek, kdy se Miluška přitulila. A pak už je jen poslat jeho ženě.

Jsem prý mrcha

Povedlo se. Hádky probíhaly nejen v soukromí, ale i na zahradě. Pořád se ale žádný z nich nestěhoval. Tak jsem Miluši poslala k novomanželům domů. Její etuda byla hodná herečky. Nebohá novomanželka vystřelila z domu, ani si věci nesbalila. „Tady máš ty prachy!“ vysázel mi je krátce nato jeden účastník sázky.

„Dám ti je celé sám, je to nechutné!“ Stejně tak se postupně vyjádřili ostatní a shodli se na tom, že jsem mrcha, která je schopná pro peníze všeho. Byli jsme přece opilí a nikoho nenapadlo, že bych vzala tu sázku vážně a ty dva mladé lidi opravdu rozvedla.

Účastníci sázky se vydali za mladou Kocourkovou, aby jí pověděli o sázce, a zachránili tak manželství. Nakonec jsem to byla já, kterou celá vesnice odsoudila.

Helena (53), Ostravsko

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden