Můj kousek štěstí

Jak jsem uvěřila ve věštby osudu z ruky i čísel?

Horoskopy, čtení z ruky, výklady z karet a jiné způsoby předpovídání budoucnosti jsem brala jako zábavu. Přišla ale chvíle, kdy mě osud přesvědčil.

Vpatnácti na vesnici, kde jsem byla u babičky na prázdninách, mi věštila z ruky cikánka. Jednou mě zaskočila na cestě z kina, chytla mě za ruku a povídá: „Najdeš si zlého muže, bude tě bít. Pokud od něj včas neutečeš, zemřeš.“ Byla jsem z toho vyděšená. Babička se moc zlobila, ať na takové nesmysly nemyslím.

Ve třiceti letech mi ale zkrachovalo manželství. Vojta hrozně pil a bil mě. Utíkala jsem od něj v noci s malou Markétkou v náručí. V tu chvíli jsem si na cikánku vzpomněla. Trvalo dlouho, než jsem začala mužům zase věřit. Petra jsem poznala, když mi bylo čtyřicet. Po roce jsme se rozhodli, že se vezmeme.

Pozor na čísla

Svatbu jsme chtěli mít malou, v kruhu rodiny a nejbližších přátel. Když jsme se dohodli na datu a místě, požádala jsem kamarádku Helenu, aby mi pomohla vyrobit svatební oznámení. Jakmile datum uviděla, začala protestovat. Helena se totiž jednu dobu zabývala numerologií a výkladem karet.

Prohlásila, že to datum je strašné. Nevěstilo nic dobrého, prý osudové vyrovnání účtů. I když jsem na podobné předpovědi nevěřila, přece jenom to ve mně zaselo pochybnost. Svěřila jsem se Petrovi, i s cikánkou v mém mládí, a nakonec jsme termín posunuli. Kamarádka ho vybrala.

Skvělá volba

Nakonec se ukázalo, že změna byla správná. V námi původně vybraném dni se totiž děly hrozné věci. Moje matka dostala ošklivou virózu, počasí bylo mizerné. Ačkoli byl červenec, od rána pršelo. Tehdy jsem si pomyslela, že měla kamarádka pravdu. Obřad v nově vybraném termínu totiž dopadl na výbornou.

Byl slunečný den, všechno klaplo. Dodnes s Petrem na naši svatbu vzpomínáme rádi. Přednedávnem jsem ale potkala paní, která se vdala v den, který jsme si vybrali původně. Nejenže se svatba nevyvedla, ale do dvou let se rozvedla. Manžel si našel jinou a ještě jí nechal velké dluhy a syna, který se moc nepovedl.

Libuše (63), Mostecko

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden