Můj kousek štěstí

Jak jsem znechutila dceři ženicha

Když si holka v osmnácti najde čtyřicetiletého chlapa, zděsí se každá máma. Musela jsem popustit uzdu své fantazii a nasadit tajnou zbraň.

Naše Anička chodila půl roku s chlapcem svého věku. Nedopadlo to ale moc slavně. Naše Anča byla hodně zklamaná. Dalšího si našla na seznamce. Prý pracuje, má auto i byt. Nakonec z dcery vypadlo to, čeho jsem se bála: je mu čtyřicet a je rozvedený.

Snažila jsem se s dcerou mluvit, ale nic s ní nehnulo. Pro staršího chlapa není těžké dostat mladou holku sladkými a chytrými řečičkami, dokonce ji prý lákal na to, že se k němu může nastěhovat. Z té představy se mi udělalo špatně.

Chtělo to Vandu

Manžel se rozhodl, že se za ním vydá a vysvětlí mu to jako chlap chlapovi. Já mu to ale zatrhla. Ještě by to mohlo skončit rvačkou. Nene, na to se muselo jít chytře. Povolala jsem své kamarádky a vymýšlely jsme možnosti, jak se nepohodlného chlapíka zbavit. Nakonec povolala moje kamarádka Bohunka svou překrásnou neteř ze Slovenska.

Sedmadvacetiletá Vanda z Košic toužila jít pracovat do Čech, a dokonce se tety Bohunky ptala, jestli o něčem neví. Na začátek. Zachytit se drápkem – a klofnout nějakého bohatého, zaopatřeného týpka na rozjezd. Takový byl její plán. A ten se nám všem moc líbil. Nahrálo nám, že se ve firmě, kde nepřítel rodiny pracoval, hledala sekretářka.

A byl fuč!

Vanda sice neuměla ani na psacím stroji, ani tiskopis, neuměla ani česky, ale zato měla jiné přednosti, a jako bonus navíc dobrou znalost angličtiny. Neteř neotálela, přijela za dva dny. A protože to byla chytrá holka a moc šikovná, stáhla čtyřicetiletého nápadníka mé dcery rychle z oběhu.

Anička to nesla strašně a plakala mi na rameni. Za dva měsíce si ale našla normálního kluka Tondu z vedlejší vesnice, o tři roky staršího, a toho si po pěti letech vzala. A Vanda? Ta si šla za svým cílem. Čtyřicátníka nechala, našla si lepší partii a s tou zmizela do světa.

Jiřina (58), Liberec

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden