Moje sladké tajemství

Jak mít obličej jako panenka?

K bezchybné pleti vám stačí udělat pár kroků.

Běh za krásnou pletí může být občas na dlouhou trať. Pokud ale budete péči pro kvalitnější strukturu vaší pokožky dodržovat, máte vyhráno.

Krásná a bezchybná pleť téměř jako by patřila porcelánové panence. I vy můžete takovou mít. Stejně jako u všeho, kde chceme ten správný a dlouhotrvající efekt, ale vyžaduje čas a péči. Nebojte se rozmazlovat sebe i svou pokožku a každý den si dopřejte rituál pro krásnou a zdravou pleť.

Masku si dopřejte alespoň jednou týdně.

Pryč s akné a šupinatou pokožkou

Jestliže chcete dosáhnout zdravé a zářící pokožky, pitný režim je základ. V průběhu každého dne vypijte alespoň 1,5 litru čisté neperlivé vody. To, že bude vaše tělo hydratované, se odrazí i na stavu vaší pleti. Voda odplavuje škodlivé látky z našeho těla.

Budete-li pravidelný pitný režim dodržovat poctivě, tělo se vám odmění přirozeně zářící pletí. Do pitného režimu zahrňte i dva až tři šálky zeleného čaje.

Zelený čaj je bohatý na antioxidanty, které vyplavují z těla volné radikály. Čajem můžete bojovat také proti rozvoji akné. Látky v něm obsažené totiž snižují hladinu DTH, což je hormon zodpovědný za tvorbu akné.

Kruhy pod očima jsou minulostí

Okurkové obklady působí na pleť chladivě, zklidní ji, zjemní a dodají hydrataci. Okurka pleť nabudí a zbaví únavy, navíc je jemná a nedráždivá, proto se hodí na všechny typy pleti. Jakmile se dostanete k okurce, přikládejte si slupky z ní na tvář a klidně i na krk či dekolt.

Na redukci kruhů a váčků pod očima je lepší okurku nakrájet na tenká kolečka, která opět před aplikací vychladíte. Klidně je můžete na chvíli vložit do mrazáku. Dejte si je na oční víčka večer před spaním alespoň na 10 minut.

Vrásky zmizí s masáží

Blahodárné účinky masáží těla jsou všem již známé. Stejná pozitiva však platí i pro váš obličej. Rozproudí vám krev, promasíruje měkké tkáně a uvolní svalstvo. Postačí vám pár minut denně.

Hladké čelo během chvilky

Přiložte prsty obou rukou na střed čela a pokračujte hladivými pohyby směrem ke spánkům. Pak masírujte čelo v rychlém sledu střídavě prostředníčkem a prsteníčkem odzdola nahoru.

Vrásky kolem úst

Ukazováčky přiložte na střed brady a tlakem masírujte partie kolem úst až nad horní ret. Potom totéž provádějte v opačném směru. Na vyhlazení vrásek kolem očí pomáhá, když prostředníčky přiložíte nad vnitřní koutek oka a hladivým pohybem jimi táhněte přes obočí k vnějšímu koutku oka. Pak se poklepáváním prstů vraťte.

Zpevnění brady s pomocí masáže

Nejprve hřbety rukou jemně masírujte kůži na krku vzhůru směrem od klíčních kostí až k bradě. Pak prsty provádějte pečlivě totéž od středu brady až po ušní lalůčky. Uvidíte tu změnu!

Pleťová maska je zázrak

Ve všech obchodech a drogeriích je již k dostání celá řada pleťových masek. Díky tomu si můžete vybrat tu svou přesně na míru. Můžete je dokonce kombinovat. Existují revitalizační masky, jež mají za úkol pleť rozzářit a dodat jí dostatek hydratace a vitaminů.

A co masky na suchou či mastnou, citlivou, unavenou pleť i na mastnou pokožku? Stačí ji použít 2x v týdnu a podle návodu si kolem 10 až 30 minut relaxovat. Po sundání budete odpočinutá a krásnější.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden