Moje chvilka pohody

Jak mít perfektní obočí

Obočí hraje ve výrazu tváře zásadní roli. Umocní krásu očí, zvýrazní vaši osobnost. Prozradíme vám několik tipů a rad, jak mít krásné a dokonale upravené obočí.

Už několik sezón se nosí husté obočí ponechané víceméně v přirozeném tvaru a výrazně probarvené. Ne však každá žena jej má takové od přírody. Pokud máte obočí prořídlé, hodně světlé, nebo „jen“ nevíte, jak ho správně upravit, poradíme vám…

Správný tvar

Je zásadní a poznáte ho snadno. Začátek obočí je přesně nad příslušnou nosní dírkou. To si můžete zkontrolovat například za pomocí špejle, která vám bude vodorovně tuto linii kopírovat. Konec obloučku obočí by měl být ve stejné výšce jako začátek obočí, a jeho vrchol by měl být ideálně ve druhé třetině oka.

Kvalitní pinzeta

Obočí vytrhávejte pouze vespod a jenom ty chloupky, které rostou mimo jeho přirozenou linii. Před vytrháváním obočí učešte kartáčkem, abyste měla přehled o tom, které chloupky skutečně rostou na nesprávném místě.

Chloupky vytrhávejte ve směru růstu kvalitní ostrou pinzetou. Pokud máte citlivou kůži, můžete pokožku zchladit kostkou ledu.

Vybarvěte ho

Odstín obočí by měl ladit s barvou vašich vlasů. Pokud je moc světlé, můžete jej vystínovat například stíny nebo tužkou, které jsou určené speciálně na obočí. Při nanášení provádějte krátké tahy ve směru růstu a nakonec obočí pročešte kartáčkem na obočí. Jeho tvar můžete zafixovat bezbarvým gelem.

Podpořte růst

Máte příliš řídké obočí? Zlepšit jeho růst můžete například tím, že jej budete pravidelně potírat olivovým, ricinovým či kokosovým olejem, nebo šťávou z cibule či aloe vera.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden