Moje sladké tajemství

Jak na alergii?

Volně se nadechnout vzduchu, který voní kvetoucími stromy. To je věc, která je bohužel pro řadu lidí nemožná. Sužuje je totiž nepříjemná alergie. Ne vždycky je ale nutné sáhnout hned po lécích.

Alergie je, laicky řečeno, nepřiměřená reakce imunitního systému na látky (alergeny), které by člověku za normálních okolností vůbec vadit neměly.

Nejčastěji se projevuje pálením a slzením očí, kýcháním, kašlem, tíhou na hrudníku, dušností, hvízdáním při dýchání, rýmou nebo svědivou vyrážkou.

A i když ve většině případů nejde o nic nebezpečného, umí pořádně otrávit život, a tak je nejsnadnější spolknout pilulku. Dost často je ale vedlejším účinkem únava.

Zkuste to přírodou

Poměrně dobrou práci v boji s alergií mohou odvést i bylinky. Přírodním zázrakem je rostlina perila křovitá. Ta posiluje imunitu a obsahuje řadu vitaminů a minerálů. Také brání tělu produkovat látku, která alergickou reakci způsobuje.

Použít se dá do salátů, smoothies nebo jako koření. Alergie také často poukazuje na špatnou imunitu, a tak je dobré ji začít posilovat. Například ječmen nebo chlorella mají dlouhodobě vynikající výsledky jak se zlepšením imunity, tak i se zmírněním projevů alergií.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden