Moje sladké tajemství

Jak na bujnou hřívu

Problém s vypadáváním vlasů se týká nejen mužů, ale bohužel i žen. Běžně denně ztratíme 80 vlasů, které obvykle ihned nahradí nové. Co když je problém větší a vaše kštice není tak bohatá jako kdysi?

Období, kdy je v hřebenu najednou víc vypadaných vlasů než obvykle, měla asi každá žena. Příčin řídnutí vlasů u žen může být několik – hormonální změny, například menopauza, stres, nedostatek vitaminů, nesprávná péče o vlasy, ale třeba i onemocnění štítné žlázy. Někdy zabere užívání doplňků stravy a aplikace séra na vlasy, jenže co když jsou potíže vážnější?

Maca z Peru umí zázraky.

Správná péče začíná uvnitř

Nejvíc vlasů ztrácíme na podzim a na jaře. V tomto období zařaďte do jídelníčku více ryb, luštěnin, rýži, vlašské ořechy a slunečnicová semínka kvůli doplnění vhodných vitaminů.

Mužům vypadávají vlasy kvůli nadměrnému testosteronu, který ničí vlasové kořínky. Ženy zase mají problém při ztrácení ženského hormonu estrogenu. Tvorbu estrogenu podpoříte tím, když do jídelníčku zařadíte jahody, cizrnu, lněné semínko, brukvovitou zeleninu, z bylinek jetel luční nebo anděliku lékařskou.

Zázrakem je v této oblasti maca peruánská. Využívá se zejména prášek získaný z kořene macy, který se používá pro posílení organismu, získání fyzické síly, duševní svěžesti.

Na drdoly zapomeňte

Dopřejte vlasům relaxační masáž při jejich mytí. Prokrví pokožku hlavy a vlasové kořínky. Pořiďte si speciální šampon proti vypadávání vlasů, například s obsahem kofeinu, který vyživí pokožku, kštici umyje a ničím nezatíží.

Nejlépe by šampon měl být bez silikonů, které se nabalí na vlasy a ty pak víc vypadávají. Častá tepelná úprava vlasů žehlením či kulmováním jim samozřejmě neprospívá.

Fénování při nízkých teplotách nevadí. Vyhněte se i horlivému česání a tahání za vlasy. Škodí také utažené účesy. Dejte raději na čas sbohem drdolům a ohonům, stejně tak velkému množství stylingových produktů, které často vlasy zatěžují. A hlavně, obrňte se trpělivostí, chvíli potrvá, než se dostaví výsledky vaší péče.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden