Jak na chutné domácí pizzové těsto?

Suroviny:

  • 40 dkg hladké mouky

  • půl lžičky sušeného droždí

  • špetka soli

  • 2 – 3 lžíce oleje

  • vlažná voda


1. Do větší mísy si přes síto nasejeme 40 dkg hladké mouky. Mísu položíme na váhu, abychom přesně odměřili požadované množství mouky. Poté přisypeme špetku soli a půlku lžičky sušeného droždí. Do směsi přilijeme 2 – 3 lžíce oleje a pomalu přiléváme sklenici vlažné vody.

shutterstock_484906591_m 3. Vykynuté těsto znovu prohněteme a uděláme z něj dva bochánky. Na pomoučené pracovní ploše je rozválíme na dvě placky o průměru pětadvacet centimetrů. Těsto by mělo být hodně tenké, protože placky v troubě vyběhnou. Dáme je na plech vyložený pečicím papírem.

shutterstock_484905154_m

4. Troubu předehřejeme na 240 °C a na pizzu nanese přísady dle vaší chuti a fantazie. Plech s pizzou pak vložíme do rozpálené trouby a pečeme.

reklama
reklama

Komentáře