Moje šťastná hvězda

Jak na domácí pleťovou masku?

Ráda se zkrášlujete, pečujete o svou pleť? Věnujete spoustu času tomu, abyste vypadala stále krásně a svěže? Zkuste si vyrobit domácí pleťovou masku!

Péče o pleť je pro většinu žen každodenním rituálem, který si rády dopřávají. Kosmetické produkty z obchodů jsou výbornou volbou, v mnoha případech však jdou skvěle nahradit výrobky, které si můžete vytvořit doma.

Zkuste si vyrobit domácí pleťové masky. Jejich příprava zabere jen několik minut. Pleťové masky vyrobené doma mají hned několik výhod. První z nich je jejich cenová dostupnost. Jsou vyrobeny ze surovin, které má většina doma a které nejsou finančně náročné.
Dalším kladem je jejich variabilita. Do domácí pleťové masky můžete přidat, co chcete a přizpůsobit si ji vlastní pleti. Nesporným plusem je i to, že víte, co do masky přidáváte.

Droždí dokáže hotové divy

Blahodárné účinky droždí na pleť znaly už naše babičky.
Je dobré jak na vnější použití, tak i do pomazánek. Masku z droždí vyrobíte tak, že jednu kostku droždí smícháte s několik polévkovými lžícemi vody. Vodu přidávejte postupně, až se vytvoří kašička. Tu pak naneste na obličej a nechte působit zhruba deset minut. Obličej poté umyjte vlažnou vodou. Aby byla vaše pleť hydratovaná, naneste pak na pokožku pleťový krém, který běžně používáte.

Poznejte sílu kokosového oleje

Na výrobu této masky budete potřebovat pouze kokosový olej. Ten naberete a zahřejete v dlaních. Jakmile je olej teplý, naneste ho na obličej a jemně vmasírujte. Naneste silnější vrstvu, ale dejte si pozor, aby olej nekapal. Poté si lehněte a relaxujte. Masku na sobě můžete mít deset minut, ale může působit i přes noc. Následně postačí olej setřít vatovým tamponkem.

Kombinace jogurtu a medu

Na tuto masku, která vytvoří vláčnou pleť budete potřebovat obyčejný bílý jogurt a med. V poměru 1 : 1 smíchejte med a jogurt, abyste vytvořili dostatečné množství směsi pro váš obličej a následně na něj naneste. U této masky je vzhledem k její konzistenci lepší ležet. Po uplynutí deseti minut si opláchněte obličej vodou a opět naneste hydratační krém.

Zaručený recept na krásu? Ovesné vločky

Jsou výborným pomocníkem nejen pro ekzematickou pleť. Masky či koupele z nich můžete využívat v případě zarudnutí pokožky nebo v případě potřeby peelingu. Na masku budete potřebovat dvě lžíce ovesných vloček, které zalijete horkou vodou. Jakmile vločky nasáknou vodou, můžete je lehce rozmačkat a následně k nim přilít polévkovou lžíci olivového oleje.
Směs naneste na pleť a jemně ji vmasírujte, Vločky fungují i jako skvělý peeling. Po deseti minutách pleť omyjte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden