Můj čas na kafíčko

Jak na kudrny

Máte to štěstí, že jste majitelkou kudrnaté hřívy? Je to výhra, ale i o takové vlasy je třeba speciálně pečovat. Víme, jak na to.

Jsou mnohem sušší

Na první pohled výhra, ale pravda je, že kudrnaté vlasy jsou mnohem sušší, lámou se a celkově jsou mnohem křehčí než vlasy rovné.

Pokud jim dopřejete dostatečnou hydrataci, odmění se vám bohatým leskem a celkově dokonalým vzhledem. Aby to nebylo tak úplně jednoduché, je třeba rozlišit, jaké druhy vln máte, a pak určit, zda potřebují vaše vlasy proteiny, nebo hydrataci.

Není vlna jako vlna

Kudrnaté vlasy se rozdělují do tří základních skupin. Vlasy vlnité, kudrnaté a pak typické afro. Podle typu vlasů pak vybírejte i vlasovou kosmetiku. Je třeba určit poréznost vlasů, abyste zjistila, jakou kosmetickou péči potřebujete. Vlasy, které působí vysušeně, mají velkou poréznost, a proto je potřeba použít přípravky bohaté na proteiny.

Česání a sušení

Kudrnaté a vlnité vlasy jsou náchylné k lámavosti, proto je nezatěžujte zbytečně častým česáním. Mnohem více jim prospěje kartáčování, opět speciálním kartáčem, který je určen na kudrnaté vlasy. Klasický froté ručník jim také moc neprospěje. Sáhněte po jiném materiálu, v nouzi stačí i staré bavlněné triko.

Gumička na noc to jistí

Máte ráno na hlavě vrabčí hnízdo? Pomocníkem může být látková gumička. Poté, co vlasy večer pečlivě vykartáčujete, stáhněte je do culíku pomocí látkové gumičky. Ranní péče o účes bude jednodušší.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden