Můj čas na kafíčko

Jak na mastné vlasy? Co děláte špatně?

Mastné vlasy vadí každé ženě. Pokud se mastí už pár hodin po umytí, asi děláte jednu z těchto chyb.

Často je myjete

Denním mytím se mastnoty nezbavíte. Pokud vlasy myjete moc často, zbavujete je přirozených olejů, pokožka má pak tendenci produkovat jich víc. Vlasy stačí mýt 2x za týden.

Málo bývá více

Při používání kondicionéru hlídejte množství.Spíše jej nanášejte jen na konečky, abyste nezatížila vlasovou pokožku. Dbejte také na důkladné vyplachování kondicionéru.

Saháte si do vlasů

Neustále si do vlasů saháte a stahujete je do gumičky. Jenže častým saháním do vlasů přenášíte mastnotu z prstů na vlasy, proto se mastí. Další problém je časté česání, které stimuluje produkci přirozených olejů pokožky, a vlasy se víc mastí.

Studená sprcha

Používáním příliš horké vody vlasová pokožka trpí. Následkem jsou suché mastné vlasy. Vlasy oplachujte vlažnou vodou a při posledním spláchnutí zvolte vodu studenou. Ta prokrví vlasovou pokožku a uzavře póry.

Nevhodná kosmetika

Častou chybou bývá, že používané produkty vlasy zatěžují. Nepoužívejte je proto často. Pokud to nepomůže, změňte šampon a kondicionér. Vyhýbejte se i hydratačním přípravkům, které jsou vhodné spíše pro suché vlasy.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden